Sportcommissie

Beste sportliefhebbers,

Welkom op de website van de Commissie Sportverkiezingen van de gemeente Bergen op Zoom.

De Commissie Sportverkiezingen kiest jaarlijks de sportvrouw, – man, – ploeg, para sporter(s)/sportploeg, seniorsporter en vrijwilliger van het jaar en moedigt een sporter aan met de Christ van Wijk Aanmoedigingsprijs. Ook kan een organisatie worden gehuldigd voor het Sportevenement van het jaar. In 2022 voor de 44e keer. De verkiezingen zijn in 1976 voor het eerst georganiseerd. De stem van de commissie telt voor 6/7e deel. Het publiek heeft voor 1/7e invloed op de uitslag.

De commissie bestaat uit zes personen en is geïnitieerd door de gemeente Bergen op Zoom om de sporttitels in Bergen op Zoom te bepalen en de uitreiking tijdens een sportgala te organiseren. De commissie werkt met subsidie van de gemeente en met bijdragen van sponsoren.

Commissie 
Hans Keij, Voorzitter
Ruud Brugmans, Penningmeester
vacant, Secretaris
Tessa Govers, PR / Marketing
Miquel Bogers, Website / IT
Bram Gabriëls, lid
Paul Jacobs, lid

Voor vragen en opmerkingen kunt U contact opnemen met Hans Keij 06 21856946.

Geschiedenis, in het kort
De commissie Sportverkiezingen Bergen op Zoom organiseerde in 1999 voor de eerste keer de verkiezingen. De commissie bestond toen uit Ton Hopmans, Wout Langenberg en Johan Kommers. Later kwamen daar Ad de Wit en Gerard van Hees bij. In 1998 was de sportraad opgehouden te bestaan. Van 1992 tot 2011 was Ton Hopmans bij de verkiezingen betrokken en nam in 1993 de voorzittershamer over na het overlijden van Christ van Wijk. In 1994 waren er problemen binnen de sportraad en werden er geen verkiezingen gehouden. Sinds 1997 wordt ook de sportvrijwilliger gekozen. In de loop van de jaren werden de verkiezingen gehouden in het Juvenaat, café de Kroon, café Bellevue, het Markiezenhof, De Raayberg en Gebouw-T. In 2014 verhuisde de verkiezingen naar Theater de Maagd, veranderde de naam in Sportgala Bergen op Zoom en wordt het gala live uitgezonden op ZuidwestTV.