Loading...
Loading...

BERGEN OP ZOOM – Vrijdag 1 Mei

Het zal velen niet zijn ontgaan, maar door het corona virus liggen alle sportwedstrijden al geruime tijd stil en het ziet er niet naar uit dat deze snel hervat kunnen worden.

Met pijn in het hart heeft de Sportcommissie daarom besloten om de Sportverkiezingen van 2020 niet door te laten gaan. Maar niet getreurd, de editie van 2021 staat al wel gereserveerd op 10 december 2021 en we hopen er dan een extra mooie editie van te maken!

De komende tijd zal de commissie gaan brainstormen over de editie van 2021 en we houden iedereen graag op de hoogte. We rekenen op uw begrip en alle ideeën voorde volgende editie zijn welkom

Acht eretitels op Rabo Sportgala 2019

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagavond 13 december zijn in Theater De Maagd de winnaars bekend gemaakt van de 43e Sportverkiezingen van de Gemeente Bergen op Zoom. Zeven sporters en teams vielen in de prijzen. Het jaarlijkse Concours Hippique Bergen op Zoom werd uitgeroepen tot Sportevenement van het jaar.

Trotse sportcommissie
Voorzitter van de commissie Hans Keij sprak vooraf de genomineerden toe. Hier vertelde hij hoe blij verrast de commissie is over de vele grote sportprestaties in de gemeente. Het uitreiken van de winnaars werd afgewisseld met dans en zang optredens.

Sportman
Bij de mannen viel de keuze op de 2.08 meter lange Bas Leyte. Hij kon zelf niet aanwezig zijn bij het gala. Vanwege zijn Basketball carrière studeert hij in Amerika. Zijn zus nam zijn prijs in ontvangst.

Sportvrouw
Bij de dames ging de titel van Sportvrouw 2019 naar Anouk van Gils. Ook zij zat nog in Amerika vanwege haar sportcarrière. Van Gils won dit voorjaar 2 maal goud en één keer zilver op het NK. Deze prestaties hebben er mede voor gezorgd dat ze een studiebeurs kreeg op een universiteit in Amerika. Ze kon helaas net niet op tijd terug in Nederland zijn voor het Gala, haar plaats werd ingenomen door haar twee zussen.

Sportploeg
Ook bij de categorie Sportploeg van het jaar was het een nek aan nek race. Uiteindelijk haalde dansgroep Pineapple Crew de titel binnen. Eerder deze avond hebben zij ook opgetreden voor het publiek. De jonge dansgroep werd dit jaar Wereldkampioen. Ook pakte ze een tweede plaats op het EK en een Nederlands kampioenschap dit jaar.

Christ van Wijk aanmoedigingsprijs
De Christ van Wijk aanmoedigingsprijs werd voor de 28e keer uitgereikt door Jan van Wijk. Hij gaf de trofee die zijn vaders naam draagt aan Sam Vermaat uit Halsteren. Dit snowboard talent heeft al vier wereldtitels op zijn naam staan. Werd dit jaar Nederlands kampioen bij de jeugd en tweede bij de senioren. Ook werd hij derde in de Europa cup. Zijn doel: goud halen op de Olympische Spelen.

Sporter(s) met beperking
Suzie Pellis pakt opnieuw de titel voor Sporter met een beperking. De 11-jarige oogst met haar zwemtalent veel bewondering, temeer daar ze een deel van haar onderarm mist. De sportieve Suzie bleek op jonge leeftijd al erg goed te kunnen zwemmen. Ze pakt landelijk haar prijzen op vrijwel alle onderdelen. Haar droom is om in 2024 mee te doen aan de Paralympics in Parijs.

Seniorsporter
Als senior sporter van het jaar werd Monique de Klerk- Van Hasselt van Smash gekozen. Het is voor haar niet de eerste keer dat ze deze prijs wint. Ze tennist al erg lang en mocht dit jaar uitkomen op het Wereldkampioenschap.

Sportvrijwilliger
Mickel van Ekeren werd sportvrijwilliger van het jaar 2019. Hij doet enorm veel bij AV Spado. Zelf geniet hij het meest van het enthousiasme van de atleten die hij traint en het dagelijks bezig zijn om deze atleten beter te maken. Dat de atleten hem enorm waarderen was te zien aan de fanclub die hij bij had.

Sportevenement van het jaar
Tot slot ontving Concours Hippique Bergen op Zoom de titel Sportevenement van het jaar voor de organisatie van het jaarlijkse evenement in het Pinksterweekend. Het evenement wordt al meer dan 100 jaar georganiseerd en is niet meer weg te denken van de Kijk in de Pot. Het relatief nieuwe bestuur sprak ook de credits uit naar hun voorgangers die een sterk fundament hebben weggezet voor dit evenement.

Felicitaties
De commissie wil nogmaals alle genomineerde van harte feliciteren met hun prestaties.
De kampioenen kregen als herinnering een bokaal en een oorkonde. Ook de genomineerden ontvingen een oorkonde voor hun bijzondere sportprestaties in het afgelopen jaar. Het Sportgala werd afgesloten met een gezellige afterparty in het theatercafé.

Sportgala Bergen op zoom wordt mede mogelijk gemaakt door